Mit teszel, ha valami nem működik?

Nem is olyan komoly kérdés ez. Egy igaz, bátor, őszinte ember azt mondaná, hogy megszünteti a problémát. Erre én tetézem a bajt, és felteszek egy másik kérdést. Mit teszel, ha a problémát emberek okozzák? Ebben az esetben is simán megszünteted a problémát? Megszünteted Őket, akik a problémát okozzák? Erre mit válaszolnál? Na, mondjad?

Tovább fokozom: mit teszel, ha a problémát okozó embereket gyenge, hazug rendszer és emberek igyekeznek ott tartani, ahol a bátor emberek világában nincs helyük? Na, akkor mit mondasz? Megszünteted Őket, és a Rendszert, és a Hazug Embereket, akik a helyükön tartják és működtetik a rendszert? Na, erre mi a fenét mondasz? Megmondom: azt fogod válaszolni, hogy keresel egy másik rendszert, ahol működik minden. Erre én felteszem a kérdést újra. Mit teszel, ha EZ AZ EGY ostoba rendszer van? És arra mit mondasz, hogy ez nem csak Téged érint, hanem azokat is, akik a környezetedben vannak? És arra mit válaszolnál, ha azt mondanám, hogy ez a probléma azt is érinti, akit a legjobban szeretsz? Azt mondanád, hogy majd az idő megoldja? Meg azt, hogy nem jól látom? Meg azt, hogy Te is voltál szarban, mégis itt vagy és élsz, meg minden rendben? Na? Mit mondanál? A szerettedről van szó, haver! Mit mondanál? Azt, hogy kussoljak! Fogjam be a pofámat, és símuljak bele én is a borzalomba, mert akkor nem látszik a borzalom. Vagy azt mondanád, hogy kussoljak, és várjak. Minden rendbe jön. Minden rendbe jön annak ellenére, hogy a saját szeretted került olyan helyzetbe, hogy nem épül, csak degradálódik. Becsukod a szemed?

Válaszolok helyetted. Szavaimat a tapasztalat tapasztotta egységes, stabil konglomerátummá. Azt válaszolod majd: rosszul látom, várjak még, kussoljak, minden rendbe jön, Téged már nem érint, nem ezen múlik, úgysem lesz jobb, volt már szarabb is a helyzet.

Válaszolok. Gyáva vagy, nincs ötleted, jó neked ez úgy, ahogy van, gyenge vagy, egyáltalán nem érdekel, megalkuvó vagy, magadban sem bízol, mások küzdjenek helyetted. Nincs bátorságod hozzá, hogy lépj!

Megmondom mit teszel. Megalkuvó módon pacsizol a rendszerrel, a működtetőkkel, a hazugokkal, és éled tovább az életedet. Kitalálgatsz mindenféléket, miért tettél úgy, ahogy. Csak azért, hogy elodázd a saját magaddal „szembenézést“. Azt mondod: mert „elveid“ vannak! Semmid sincs! Hazug, gyáva ember vagy.

Megmondom, hogy mit tehetnél: küzdhetnél egy kicsit. A társaiddal, akik látnák, hogy Te is küzdesz, ezért ők is így tesznek. Küzdenél a butaság, agresszió, bunkóság, informálatlanság ellen. Mindenki egy kicsit tenne az igazságért. Mindenki egy kicsit tenne azért, hogy BÁTOR, IGAZ, és FELELŐS EMBER legyen.

Ha nem így teszel, akkor saját magad, és szeretteid ellen teszel. A szeretteid ellen, akik ezt a viselkedésedet látják majd etalonnak. A gyávaságod lesz az etalon.

Légy bátor, és lépj!

Üdv

Csimax

2016.12.03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.