2012-01-02

A fül

A FülKedves Olvasó!

Ez az oldal egy olyan regény beharangozója, amely kiadásra nem került. Ami késik, az nem múlik.

Miután “A Fül” című regényt 1994 és 1996 között írtam, és akkor még nem volt számítógépem, ezért csak papíralapon rendelkezem vele. Vicces dolog, de 2011. december közepén kezdtem elektronikus alapokra helyezni, ami annyit tesz, hogy leültem a számítógép elé, és elkezdtem bemásolni a 17 éve írott szöveget.

1999-ben, a 32. születésnapom alkalmából az egyik legkedvesebb barátnőm – Borsos Anita – egy plüss, kemény-borítós könyvvel ajándékozott meg. Mivel imádom a jó könyveket, ezért óvatosan, szinte műgonddal bontottam le a csomagolópapírt az ajándékról. Ami alatta lapult életem legnagyobb, és legkedvesebb ajándéka volt: a saját, Edina (feleségem) által 1997-ben – írógépen – bepötyögött regényemet szerkesztette és boríttatta kötetbe Anita. Mivel teljesen egyedül dolgozott rajta, ezért stilisztikailag nem feküdt rá, és a hibák ugyanúgy benne maradtak, mint az “írógépesben”. Csodálatos ajándék volt.

A regény írása két szakaszban történt. A két szakasz között egy teljes év telt el, így a stílus, forma nagyot változott a kötetben. Ráadásul életem legnehezebb szakaszában “terhelt” a könyvírás: Izraelben dolgoztam, és tanultam. Így utólag, amikor újra neki kellett feküdnöm az írás kijavításának, zavaró, szinte ostoba mondatszerkezetekkel találkoztam. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mitévő legyek. Írjam át teljes mértékben, és új köntösben adjam közre vagy hagyjam úgy, ahogy azt egy huszonöt éves fiatalember megírta. Hagyjam úgy, ahogy mai fejjel biztos, hogy nem írnám meg vagy essek neki és frissítsem. Úgy döntöttem, hogy mindent a régiben hagyok, csak a komolyabb hibákat és trágár kifejezéseket javítom ki benne. Minden héten egy javított részt teszek közzé, és így inspirálom magam, hogy valódi kötetté alakítsam az írást. Amikor valamennyi szakasszal végzek, profi lektorálást kérek, és könyv formájában is nyilvánosságra hozom.

Kérlek benneteket, hogy – bár nem tükrözi a mai gondolataimat – fogadjátok szeretettel “A Fül” című regényemet. A könyv nem gyerekeknek való, 16 éven felülieknek ajánlom.

Adatvédelem

“A Fül” című regényt szerzői jog védi.  Ez a dokumentum magáncélokra, nem-kereskedelmi jellegű alkalmazásokhoz változtatás nélkül és a forrásra való megfelelő hivatkozással szabadon másolható, terjeszthető. Minden más terjesztési és felhasználási forma esetén a szerző/tulajdonos engedélyét kell kérni.

Köszi, hogy elolvastad

Csizmadia Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.